Telefon
Telegram
WhatsApp
İnstagram
SIVI DOLUM MAKİNESİ SEÇMEK İÇİN DOKUZ KONU

SIVI DOLUM MAKİNESİ SEÇMEK İÇİN DOKUZ KONU

Uygulamanız için doğru uyumu sağlamak üzere sıvı dolum makinelerini kısıtlamaları akılda tutulması gereken birkaç nokta vardır:

1. Sıvı dolum makinesinin ürününü nasıl emanetini anlayın.

Doldurucunun paketlediği ürün üzerinde düşünmeniz gerekir. Sıvı durumu veya viskozitesi, yalnızca sıvı dolum makinesinin borularına bağlı olarak yanlışlıkla değiştirilebilir. Örneğin, bir sıvıyı ekstra dirseklerden, borulardan ve pompalardan dolaşan viskoziteyi değiştiren sıvının çok ince olmasına neden olabilir. Yüksek hızlar bazı ürünler de olumsuz etkiler. Bir yiyecek veya içeceklerin muhafazalarla mı (meyve parçaları, lifler veya tohumlar) dolduruyorsunuz? Bir temizlik çamaşırlarında özel koku katkı maddeleri veya özel işlem gereksinimleri enzimler ile mi dolduruyorsunuz? Ürünün çekilmesine karşı viskoziteye neden olur mu? Likit dolum makinelerini almak ürün özelliklerini ön planda tutmanız gerekir.

2. Ürünün dökümünü nasıl çıkardığını anlayın.

Bir proje için kullanılan makine tipi genellikle içecek/ürün özelliklerine ve kapların tipine ve şekline bağlıdır. İçecekler gibi serbest akışlı sıvılar, zamanlı akışlı veya taşmalı bir makineyle iyi çalışırken, daha viskoz bir ürün pistonlu veya pozitif yer değiştirmeli (PD) dolgu maddesi için daha uygun olabilir. Konteyner tipi, dolum hacmi ve doldurduğunuz açıklığın çapı da makinenin tipini belirleyebilir. Zamanlı akış ve taşma makinelerinin her ikisi de serbest akışlı sıvılar için iyidir, ancak ürünü bir kaba teslim etme şekli bakımından farklılık gösterir. Zamanlamalı akış doldurucular hacimsel bir doldurma makinesidir, yani her doldurma döngüsünde tam olarak aynı hacimde ürün sağlarlar. Bu tür sıvı dolum makinesi kap şekli ne olursa olsun çok hassas doldurmalar için tasarlanmıştır. Ancak kabın hacmi değişirse, doluluk seviyeleri tutarsız bir görünüme sahip olabilir. Cam şişeler, genellikle değişen iç şekillere ve hacimlere sahip kaplara iyi bir örnektir.

3. Posa veya meyve parçaları içeren içecekleri doldurmanın zorluklarını bilin.

Parçacık olarak da bilinen posa veya meyve parçaları, ayrı ayrı parçacıkların boyutuna ve yoğunluğuna bağlı olarak özel pompalar ve valfler gerektirir. Parçaların boyutunda önemli bir değişiklik olduğunda partikül doldurma ile ilgili zorluklar ortaya çıkar. Turşu, büyük boyut değişkenliğine sahip partiküller içeren bir ürüne iyi bir örnektir. Küçük veya yumuşak partiküllerin yerleştirilmesi genellikle daha kolaydır.

4. Likit dolum makinasının temizlenebilir olmasına dikkat ediniz.

Tüketim amaçlı tüm ürünlerde olduğu gibi, makine de FDA onaylı sıhhi malzemelerden yapılmalıdır. İçecek tedarikçileri dahil çoğu müşteri, temizlemesi ve bakımı kolay ekipman ister. Şişeleri doldururken, nozulu temiz tutmak, iyi üretim uygulamaları için birincil öneme sahiptir. Daha basit tasarım daha iyidir: Sıvı dolum makinenizin mikroorganizmaları barındırabilecek köşe ve yarıklara sahip olmadığından emin olun. Makine üreticileri, hijyenik tasarım ilkeleri konusunda daha bilinçlidir. Ölü ayakları ortadan kaldırmaya, yatay yüzeyleri kendi kendine boşaltmak için eğimli hale getirmeye, ürün haznesine püskürtme topları eklemeye, ürün alanında yıkanabilir elektrikli bileşenler kullanmaya vb. odaklanırlar. Ayrıca yerinde temizleme özelliğine sahip dolum makinelerini arayın sistemlerin standart özelliğidir.

5. Hafifleyin.

Plastik şişeleri hafife alma önemli bir trend olmaya devam ediyor ve maliyet ve sürdürülebilirlik avantajlarıyla bu trend yakın zamanda ortadan kalkmayacak. Bu nedenle, kademeli olarak daha ince şişeleri barındıracak karıştırma ve doldurma teknolojilerini aradığınızdan emin olun. Kısa kenarlı kapaklı yarım litrelik bir şişe için yalnızca yedi gram plastiğe kadar "tüylü şişeler", daha nazik, daha nazik bir karıştırma ve doldurma çağrısı yapıyor.

6. Don’t give away product.

Don’t accept a vendor giving you a general average in weight variation. You need to know what that percentage is at the actual container sizes you intend to run today and in the future. Giveaway can actually vary slightly at different container sizes.

7. Karmaşıklıktan kaçının.

Karmaşık dolgu maddeleri, karmaşık bakım gereksinimlerine eşittir. Makine ne kadar basitse, o kadar az bakım, o kadar az eğitim ve elde bulundurulması gereken daha az parça. Kırılma potansiyeline sahip olabilecek parçalara veya bileşenlere dikkat edin. Doldurma başlığı veya nozülden önce bir ızgaranız yoksa, ürününüzün içine metal veya plastik parçaları girebilir. İyi denetim sistemleri bile metal bir kutudaki metal veya plastik parçasını tespit etmede %100 etkili olmayabilir.

8. Değişiklikler hakkında konuşun.

Farklı ürünleri doldurduğunuzu veya bir gün olabileceğinizi biliyorsanız, değişim sürelerini bilmeniz gerekir. Sıvı dolum makinelerinde geçiş süresinin azaltılması, verimliliğin artırılmasında önemli bir faktördür. Amaç hızlı, tekrarlanabilir geçişlerdir, böylece dizilişinizi mümkün olan en kısa sürede tekrar hazır hale getirebilirsiniz. Birden fazla paket için bir değişiklik parçasının kullanılabileceği tasarım basitleştirmelerini sorun. Gelecekteki değişiklik parçalarının maliyetini ve sürecini tartışın. OEM ile sınırlı mısınız yoksa değişen parçalarda uzmanlaşmış bir satıcı kullanmak için seçenekler (bazen daha hızlı ve daha ucuz) var mı?

9. Doldurma testi isteyin.

Satıcının ürününüzü anlaması için en iyi yol, bir doldurma testidir. Yeterli bir test yapabilmeleri için onlara birkaç ürün numunesi, şişe ve önemli bilgiler (doldurma sıcaklığı, viskozite) sağlayın. Bu, doldurma süresini, doğruluğu ve olası sorunları belirlemelerine yardımcı olacaktır.

10. Bugün neye ihtiyacınız olduğunu bilin ama yarın için esnek olun.

Bir makine seçerken, gelecekteki çıktılara dikkat edin. İkinci Yıla bakın ve gelecekteki yeni ürünleri ve bunların dolum ihtiyaçlarını düşünün. Tedarik zincirindeki yukarı akışın yanı sıra ürünlerinize dikey olarak bakın. Ürününüzün formülündeki önemli bir bileşen değişirse ne olur? Bu, nozüllerinizin etkisiz hale gelebileceği anlamına mı geliyor? Gelecekteki doldurma zorluklarını düşünün.